My Blog

Kako da sačuvate automobil od zime

Sneg, kiša, bljuzgavica, so, prljavština i niske temperature su razlog zašto treba da naučite kako da sačuvate automobil od zime. Ne biste izašli napolje zimi a da se ne zaštitite, pa zašto ne biste uradili isto za svoj automobil? Brzo ćemo pogledati neke prave zimske osnove jer noći postaju sve duže, dani sve kraći i zima počinje da ulazi. I to je samo jedna od tema na koju možete naići na sajtu omladina.

Kako da sačuvate automobil od zime?

Pretpranje će probiti sve štetne zimske elemente koji se nalaze nepozvani na vašem farbanju bez razbijanja voska ili zaptivača. Važno je da uklonite sve štetne elemente kako biste sprečili oštećenje boje, nakon što naučite sve što treba da znate o turbini.

Auto na snegu

Naučite kako da sačuvate automobil od zime

Kako oprati auto zimi?

Za ovo preporučujemo poseban šampon za ovu svrhu. Bezbedan je, svestran i veoma efikasan u čišćenju i unutrašnjosti i eksterijera vašeg automobila. Trebalo bi da se koristi pre pranja automobila šamponom. Iako to nisu greške u vožnji koje uništavaju menjač, svakako mogu štetno delovati na njega. Uklanja višak prljavštine poput opšte prljavštine na putu i mrlja buba koje su ostavili nesrećni jezivi puzavi koji su se našli na prednjem delu vašeg automobila.

Zaštitite svoju boju

Sada su štetne stvari bezbedno uklonjene, važno je da imate sloj zaštite na vašoj farbi. Ove metode možete primeniti na porodični automobil za svaki džep.Prvo imamo podlogu za vosak, za jednostavnu primenu i upotrebu. Ovo se primenjuje na mokre automobile sa bilo kojim nivoom zaštite. Poprskajte i isperite za trenutni i briljantno lak pojačivač hidrofobnosti. Formula spremna za upotrebu daje izvanredne rezultate u jednostavnom i brzom procesu stavljanja/ispiranja sprejom. Imate ih i u samouslužnim perionicama.

Koristite vosak

Sledeći je tečni vosak za dugotrajnu zaštitu koja vas može videti tokom cele zime. Nanesite kao tradicionalni tečni vosak za lak i efikasan dugotrajan premaz na vašem automobilu. Konstruisana da se nanosi bilo ručnim ili dvostrukim radnim sredstvom za poliranje sa promenljivom brzinom, ova formula proizvodi gladak, zaštitni sloj i sloj vode koji štiti Vašu boju od okoline.

Čišćenje i zaštita točkova

Vaši točkovi su najizloženije delove vašeg vozila, sa direktnim kontaktom sa putem i puno mesta gde se smeće i prljavština nagomilavaju. Zato je uvek važno da vaši točkovi budu pravilno očišćeni i zaštićeni.

  • Za čišćenje koristite nekiselinsko, alkalno sredstvo za čišćenje točkova od legura ako želite da naučite kao da sačuvate automobil od zime.
  • Ovi premazi štite metalnu površinu od korozije i pružaju atraktivnu završnu obradu točkovima.
  • Takođe, koristite i dodatnu zaštitu; koji će se postaviti kao kaput sa izuzetnom izdržljivošću i učiniti svako buduće čišćenje točkova efikasnijim i mnogo lakšim.

Odbijte kišu sa prozora

Nije lepo pokušavati da vozite kada ne vidite kako treba. Upotrebite vrhunski repelent za kišu koji stvara hidrofobni nivo zaštite, čak i po najgorem zimskom vremenu. Ovaj površinski premaz sprečava da kiša i druga neočekivana voda ostane na vetrobranskim staklima, prozorima i čini vožnju u ekstremnim vremenskim uslovima mnogo bezbednijom.

Auto u snegu

Sneg i hladnoća mogu uništiti boju i motor automobila

Koristite mašinu za sušenje automobila

To je najsigurniji način da osušite automobil nakon pranja, a ruke će vam biti lepe i tople u zimskim mesecima. Postoji veliki izbor ovih mašina za lako i efikasno sušenje automobila koje neće ostaviti mrlje od vode na vašem automobilu a ujedno ih možete koristiti i u samouslužnim perionicama. Zima će vam odneti mnogo toga iz Vašeg automobila i najbolje što možete da uradite je da odvojite vreme da ga zaštitite uoči zimskih meseci. Onda kada vreme postane toplije, možete ga pripremiti za letnje mesece! Ovo su samo neki načini kako da sačuvate automobil od zime.

adminKako da sačuvate automobil od zime

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *