My Blog

Audi A3 – iskustva i saveti

Audi A3 8V nije samo skuplji Folksvagen sa lepšim enterijerom, on ima mnogo karakteristika koje nemate na manjim automobilima. Nikakvi uglovi nisu isečeni da bi Vam doneli sportski, efikasan, zabavan kompaktni luksuzni automobil sa kvalitetnim nemačkim inženjeringom, čak i na mestima koja ne vidite. Ovi mali detalji su ono što Audi izdvaja od automobila slične veličine iz Acura, Lekusa ili Infinitija, a upoznavanje sa njima će vam omogućiti da iskoristite sve funkcije koje plaćate. Za više saveta o automobilima pogledajte sajt omladina.

Audi A3 karakteristike

Nisu sve verzije A3 isporučene sa parking senzorima, pa proverite branike i panele karoserije da li postoje udubljenja i ogrebotine. Takođe, pazite na popravke boje lošeg kvaliteta, jer će svaki nestandardni rad poništiti garanciju na karoseriju i može dovesti do potencijalnih problema sa rđom.

Audi A3

Audi A3 je veoma praktičan za vožnju

Električni servo upravljač

Mnogi vozači se pitaju da li je bolji automatik vs. manuelni menjač. Nećete pronaći rezervoar servo upravljača na svom A3 jer pomoć pri upravljanju obavlja jednostavan i efikasan električni motor. Bosch (ranije ZF Lenksisteme) letva sa dvostrukim zupčanikom ima upravljački zupčanik za ulaz osovine volana i drugi pogonski zupčanik koji se pokreće servo elektromotorom. Prvi zupčanik pomera letvu kada okrenete volan, a drugi zupčanik pruža pomoć pri snazi. Ova verzija Bosch servoelektričnog upravljačkog sistema naziva se „servo na drugom zupčaniku“.

  • Tradicionalni hidraulični servo upravljač je težak, podložan curenju i stalno opterećuje motor.
  • Električni servo upravljač koristi energiju samo kada je volan okrenut;
  • Kod Audi A3 električni motor je integrisan u letvu upravljača radi sigurnosti i jednostavnosti.

Filter kabine sa aktivnim ugljem

Zbog čistog vazduha čak i Uber se prebacuje na struju, ali Audi A3 ima bolje rešenje. Filter za vazduh u kabini se lako pristupa iz unutrašnjosti pretinca za rukavice. Filter za vazduh u kabini sa aktivnim ugljem čisti prašinu, polen i mirise iz vašeg Audi klima sistema. Audi filter je deo 5K0-819-653, a kvalitetan izbor na tržištu je Mann CUK-26-009 filter.

Električna sklopiva bočna ogledala

U 2015., električni sklopivi bočni retrovizori bili su dostupni na A3 Premium Plus kompletu sa paketom pogodnosti. Međutim, u 2016. možete ih dobiti samo na A3 i S3 Prestige linijama. Kada pretražujete zalihe dilera, proverite proizvodni kod 6KSE sa podacima o automobilu ili na nalepnici za izradu u prostoru za rezervni točak. Na ovaj način lakše će Vam biti svako putovanje, pa i autoputem kroz Crnu Goru. 

Kako koristiti Audi 3 u svakodnevnoj vožnji?

Da biste sklopili retrovizore dok su zaustavljeni ili ispod 10 mph, izaberite Preklopi na prekidaču retrovizora. Ako prekoračite brzinu od 10 mph sa preklopljenim retrovizorima, preklapanje će ih automatski produžiti. Pored toga, MMI se može programirati da automatski sklapa retrovizore. U meniju Centralno zaključavanje izaberite Preklopi ogledala, a zatim Uključeno. Retrovizori će se automatski sklopiti kada izađete i zaključate vrata, a automatski će se izvući kada uđete u automobil i pokrenete motor.

Elektromehanička parkirna kočnica i pomoć pri kretanju uzbrdo

Audi je eliminisao složenost ručne ručne kočnice i kablova sa električno upravljanom parkirnom kočnicom (EPB). Elektromotori ručne kočnice su direktno pričvršćeni za svaku zadnju čeljust i koriste iste pločice i diskove kao i obične zadnje kočnice. Ovo je takođe omogućilo Audiju da ugradi funkciju protiv prevrtanja koja se zove pomoć pri kretanju uzbrdo. Takođe su ugradili i druge nove automatske sigurnosne karakteristike u EPB.

Audi A3

Ima mnogo razloga da odaberete ovaj auto za vožnju

Obrnuti pogled na ivičnjak

Možete programirati desno ogledalo da se automatski naginje nadole kada je u hodu unazad. Curb Viev nagib retrovizora pomaže da se spreči brušenje točkova o ivičnjak prilikom parkiranja. Možete čak i programirati stepen nagiba koji odgovara vašim potrebama. I pored ovoga, Audi A3 ima mnogo drugih prednosti, koje morate otkriti i sami.

adminAudi A3 – iskustva i saveti

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *