My Blog

Uber se prebacuje na struju

Uber je pomogao da se promeni način na koji se svet kreće i logično je da Uber se prebacuje na struju. Pogledaj Uberovu posvećenost da postanu platforma sa nultom emisijom u gradovima SAD i Kanade, kao i u velikim svetskim gradovima gde možemo da obezbedimo pravičnu tranziciju za vozače, do 2030 – cilj koji se može postići samo zajedničkim radom. Ovo su teme za koje se posebno zanima omladina.

Uber se prebacuje na struju

Naravno, važno je da uporedite EV opcije koje su vam dostupne za vaš budžet. Sve više i više električnih vozila dolazi na tržište. Time povećavaju dostupne opcije i dajući vam veći izbor u izboru pravog električnog automobila. Zato je logično da i Uber prelazi na struju. Na ovaj način će Vam i autoputem kroz Crnu Goru biti lakše.

Punjač auta

Uber se prebacuje na struju

Domet

Tipičan vozač u aplikaciji mogao bi da očekuje da će preći 160-210 kilometara u jednom danu. „Domet“ ili razdaljina koju EV može da pređe pre nego što treba da se napuni dat je u kilometrima. U velikoj meri je određen veličinom njegove baterije. Dakle, potpuno napunjena baterija od 40 kVh može u proseku da pređe oko 225 kilometara po punjenju, dok baterija od 62 kVh može u proseku da pređe oko 354 kilometra po punjenju. Dobro je da se o ovome informišu i oni koji se zanimaju za restauraciju automobila. 

Brzina punjenja

Budući da znamo da BMW grupa planira da polovina njihovih automobila do 2030. bude električna ovo i nije čudna vest. Koliko dugo je potrebno za punjenje EV-a će uticati dva glavna faktora: veličina baterije i brzina punjača koji se koristi. Brzina koju EV može uzeti u električnu energiju iz punjača meri se u kilovatima (kV). Tipičan punjač od 50 kV može da napuni bateriju od 64 kVh sa 10% na 80% za 63 minuta, ili veću bateriju od 77 kVh za istu količinu za 71 minut. Treći faktor koji može uticati na brzinu punjenja vašeg EV je tehnologija u samom automobilu – njegov hardver i softver za punjenje.

Zašto ići na struju?

Postoji mnogo razloga za prelazak na električno vozilo, poznato i kao EV. U zavisnosti od modela, to može značiti da se veće baterije pune čak i brže od manjih. Na primer, snažniji javni punjači od 175 kV mogu da dopune bateriju od 64 kVh sa 10% na 80% za 44 minuta, ali im je potrebno samo 33 minuta za veću bateriju od 77 kVh u pravom modelu. Ovi snažniji javni punjači, ako su dostupni, obično su češći van gradskih centara.

  • Ušteda goriva – EV imaju smanjene troškove uz cenu električne energije u poređenju sa benzinom ili dizelom kao gorivom
  • Bolje za vaš grad – Vožnja EV pomaže u smanjenju emisija, nižim nivoima zagađenja vazduha čineći vaš grad zdravijim mestom za sve
  • EV tehnologija – EV tehnologija čini odličnu vožnju.
  • Vozači koji su se prebacili kažu da su njihova nova EV vozila udobna i laka za održavanje, kao i da njihovi vozači takođe vole tiša i glatkija putovanja.

Neka punjenje radi za Vas

Vozači električnih vozila pune koristeći javne ili kućne punjače, ili kombinaciju ova dva. Javni punjači mogu biti različitih tipova i brzina. Dok se pripremate da pređete na EV, vredi istražiti opcije javnog punjenja u vašoj blizini i na primer ako treba da postanete pretplatnik da biste ih koristili. Ako imate pristup parkiranju van ulice kao što je privatni prilaz ili garaža preko noći, instaliranje kućnog punjača može učiniti punjenje EV-a praktičnijim i pristupačnijim. Specifikacije kućnog punjača se takođe razlikuju, tako da se isplati istražiti koja opcija bi najbolje odgovarala vašem vozilu. Ako ste dovoljno srećni da možete lako da punite kod kuće, dobijanje baterije od 64 kVh od apsolutnog 0 do 100% moglo bi da potraje 10 sati i 30 minuta sa instaliranim kućnim punjačem ili 12 sati i 15 minuta sa baterijom od 77 kVh.

Punjač auta

Uber je prepoznao trendove i potrebe

Uber vam pomaže da budete električni

Vozači poput Vas vode put ka zelenijoj budućnosti, a Uber je posvećen tome da Vas podrži. Zato pokreću program Zelena budućnost, kako bi obezbedili pristup resursima u vrednosti od 800 miliona dolara i pomogli stotinama hiljada vozača poput vas da pređu na električna vozila na baterije (EV) do 2025. godine. Ako razmišljate o promeni, evo nekoliko načina na koje Uber može da pomogne.

Podsticaj za nultu emisiju

Vozači potpuno električnih vozila ispunjavaju uslove za podsticaj nulte emisije, što im omogućava da zarade dodatnih 1 USD na svakom Uber putovanju (do 4000 USD godišnje). Podsticaj je dostupan samo u SAD i Kanadi ograničeno vreme.

Uber Green

Uber Green je nova opcija vožnje sa niskim emisijama. Ako vozite EV na Uber platformi, automatski ste uključeni u Uber Green. Uber Green je najrasprostranjenije rešenje za mobilnost na zahtev na svetu za vožnje bez ili sa niskim emisijama.

Hertz EV iznajmljivanje

Uz Hertz ponude za iznajmljivanje Tesle i Hiundaija, nećete morati da preuzimate bilo kakve dugoročne obaveze ili da kupujete sopstveni automobil da biste se vozili sa Uberom. Ponuda uključuje osnovno održavanje i neograničenu kilometražu. Iznajmljivanje električnih vozila se kvalifikuje za podsticaj nulte emisije i omogućava vam da zaradite više kroz Uber Comfort i Uber Green putovanja.

Može li Uber biti električni?

Uber, najveća platforma za mobilnost na svetu, obavezao se da će do 2030. godine biti potpuno električna platforma sa nultom emisijom u SAD, Kanadi i Evropi i 2040. širom sveta, sa 100 odsto vožnji u vozilima sa nultom emisijom, na javnom tranzit, ili sa mikromobilnošću (kao što su e-skuteri i bicikli). Sali Fouts, Amazonov globalni lider The Climate Pledge, sastala se sa Thibaud Simphalom, novim Uberovim globalnim šefom održivosti, kako bi saznala o agresivnim klimatskim ciljevima kompanije, planovima za pomoć vozačima da pređu na električna vozila, širenju mikromobilnosti i njegovim saveti za druge kompanije za transport i mobilnost zainteresovane za davanje prioriteta klimatskim rešenjima.

Kako to ostvariti?

Pomaganje vozačima da ravnopravno pređu na električna vozila je veliki deo izgradnje budućnosti održive mobilnosti. Istraživanja pokazuju da kada vozači pređu na EV, mogu da isporuče tri do četiri puta veću uštedu emisija u poređenju sa prosečnim vlasnikom automobila. Uber program Zelena budućnost pruža pristup resursima u vrednosti od 800 miliona dolara kako bi pomogao stotinama hiljada vozača da pređu na akumulatorska električna vozila (BEV) do 2025. Ovi resursi uključuju nove mogućnosti zarade za vozače sa zelenijim i električnim vozilima, kao što je Uber Green (a opcija vožnje sa niskom emisijom) i podsticaji da ih podstaknu da budu potpuno električni, kao što su dogovoreni popusti i uštede na električnim vozilima i punjenju EV.

Punjač auta

Vožnja na struju je jeftinija i korisnija za prirodu

Zeleni Uber je budućnost

Upotreba EV na Uberu se više nego udvostručila u godini nakon što su se obavezali na nultu emisiju. Već vidimo značajan napredak u gradovima poput Londona. Tu je više od 1 od 10 milja u Uber aplikaciji sada potpuno električno. London je odličan primer koliko brzo može da se poveća elektrifikacija. Važno je da imate snažno partnerstvo i sa privatnim i sa javnim liderima. Zato je vest da Uber se prebacuje na struju jedna od najpozitivnijih ove sezone.

adminUber se prebacuje na struju

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *