My Blog

BMW grupa planira da polovina njihove globalne prodaje bude električna do 2030

BMW grupa planira da polovina njihove globalne prodaje bude električna do 2030. Planovi BMV-a da u potpunosti pređe na električna vozila su nešto sporiji od njegovih braće i sestara iz BMV grupe, Mini i Rolls-Roice. Međutim, celokupna BMV Grupa ima za cilj da polovina njene globalne prodaje dolazi od potpuno električnih vozila pre kraja decenije. A imajući u vidu činjenicu da BMV prodaje daleko više vozila godišnje nego Mini i Rolls-Roice zajedno, lavovski deo te prodaje će morati da bude od BMV-a. Još zanimljivih vesti iz automobilizma pogledajte na sajtu omladina.

BMW grupa planira da polovina njihove globalne prodaje bude električna do 2030

Tokom nedavnog BMV-ovog saopštenja za javnost o njegovoj globalnoj prodaji do sada ove godine, saznali smo da će BMW grupa uložiti u istražianje. Prvi deo tog cilja je da ima više od dva miliona električnih vozila na putu do 2025. Možda je i neki od 10 najboljih kabrioleta na ovoj listi.

Lamborgini znak

Ova odluka uticaće i na poznate modele automobila

Ovo se odnosi i na luksuzne automobile

Planovi koje BMW ima sigurno će se odnositi i na automobile čija vrednost raste. Rolls-Roice Spectre će takođe krenuti u proizvodnju sledeće godine, i činiće deo te prodaje, ali će napraviti samo mali trag. Rolls-Roice je proizvođač automobila sa veoma malim obimom, posebno u poređenju sa brendom kao što je BMV, tako da dok će njegova prodaja biti deo dva miliona EV do 2025. godine, Spectre neće mnogo pomoći (iako će Spectre verovatno biti najprofitabilniji BMV električni auto).

  • BMW grupa planira poveća broj električnih automobila bez obzira na kubikažu i upotrebu;
  • Većina tih vozila dolazi iz postojećih EV, kao što su BMV i4 i iKs;
  • Mini Countriman krenuće u proizvodnju sledeće godine.

Kako je došlo do ove odluke?

Kada pogledate zašto se sve više ljudi u gradu odlučuje za Smart-a, videćete da je ušteda goriva jedan od razloga. To utiče i na povećanje broja električnih automobila, pa i u BMW-u. Nakon 2025, BMV će morati drastično da poveća svoju EV proizvodnju. Da bi to uradio, BMV će predstaviti svoju Neue Klasse šasiju, koja će biti čisto električna platforma koja će biti osnova svih budućih električnih vozila brenda.

Koji automobil će biti prvi?

Jasno je da je veliko interesovanje Evropljana za električne automobile. Prvi automobil Neue Klassea, prema onome što razumemo, biće potpuno električna verzija BMV iKs3. Postojaće i Ks3 sa unutrašnjim sagorevanjem, izgrađen na BMV-ovoj fleksibilnoj CLAR platformi. Dakle, postojaće dva modela Ks3 — jedan ICE (oznaka G45) i jedan električni (oznaka NA5) — na dve različite šasije. Njihov dizajn će biti malo drugačiji, ali će oba odmah biti prepoznatljiva kao Ks3.

Električni auto

Električni automobili su veoma popularni

Šta očekivati dalje?

Odatle, BMV će nastaviti da razvija električna vozila na šasiji Neue Klasse, što će pomoći BMV-u da dostigne svoj cilj od 50 posto EV do 2030. Iako to nije tako ambiciozno kao neki drugi proizvođači automobila, kao što su Ford i Volvo, BMV ima mnogo veći portfolio modela i baza kupaca na više tržišta. Tako da ima smisla da bi BMV možda želeo da bude malo sporiji da bi u potpunosti prešao na elektrifikaciju. Međutim, 50 posto električne energije do 2030. je najambiciozniji cilj EV-a koji smo do sada čuli od BMV-a. Zato pripremite se, BMW grupa planira da polovina njihove globalne prodaje bude električna do 2030.

adminBMW grupa planira da polovina njihove globalne prodaje bude električna do 2030

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *