My Blog

BRISK Fabia RS 01 WRC

Ono što je zasigurno iznenadilo ljubitelje automobila i reli trka, a podjednako i same trkače, jeste Škoda Fabia RS 01 WRC koja je izašla iz BRISK-a pre par godina. Prema nezvaničnim informacijama, u projekat RS 01 WRC je uloženo nešto manje od 500.000eur i više od godinu dana rada. Ali, rezultat se isplatio.

BRISK Fabia RS 01 WRC je novi „Rally monster“ (reli monstrum), zajednički projekat češke fabrike za proizvodnju svećica BRISK i engleskog PRODRIVE-a, nazvan RS 01.

U ovu mašinu je napakovano 494 konjske snage. Osnova ovog monstruma je prva generacija Škode Fabia-e, ali kao što se da primetiti, malo je ostalo od originalnog auta.

Hedžbek školjka je pretvorena u kupe, a motor je sve osim standardnog. Zasniva se na VW 2.0 TFSI grupi i koristi se u Octavia vRS. Pojačan super turbinama i BRISK Racing DOR 1O DS EVO 2 svećicama, daje 494 konjske snage pri 7800rpm i 443lb pri 3700rpm.

Sa karbonskom školjkom od 1000kg, performanse nisu samo oštre (BRISK), već su super oštre (Super-Brisk). Od 0 do 100 km/h potrebno je samo 2,7 sekunde.

RS 01 koristi neke delove od reli automobila Škoda Fabia WRC, uključujući i Prodrive razvijeni šestostepeni sekvencijalni menjač.

Ovaj auto se na žalost verovatno neće koristiti u trkama, već samo kao promotivni alat.

autoadminBRISK Fabia RS 01 WRC

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *