My Blog

3. Beogradski reli

Treći Beogradski reli „Memorijal Mirko Martinović“ u organizaciji kluba MM Pauer završen je još u nedelju popodne svečanom dodelom nagrada najboljim posadama ispred Starog dvora, a koliko je bio zanimljiv i nesvakidašnji najbolje govori činjenica da se nekoliko dana kasnije još o istom priča.

Jedno je sigurno Todor Stamenković i Rade Mihovilović u micubiši lanseru 9 evolucije pobrali su nepodeljene simpatije kod publike, koje je na Avali i Košutnjaku bilo u vrlo respektabilnom broju. Za neupućene važno je naglasiti da je Todor u posed ozbiljnog trkačkog auto došao u četvrtak i da je praktično nije imao vremena da ga proba. I pored toga uspeo je da završi kao drugi u generalnom plasmanu, a malo je nedostajalo i da pobedi da nije pred vozilo izletelo na brzinskom ispitu, zbog čega je isti prekinut. Pravila su stroga i prostim sabiranjem vremena „ode” pobeda u Bugarsku.
Vredna pomena je i Jovana Jovanović devojka za volanom reli automobila u debitantskom nastupu, koji je nažalost završila pre vremena izletanjem na Avali na sreću bez posledica. Raduje činjenica da se nije uplašila, naprotiv poručili je čim „sredi” auto vraća se u priču. Brzinske ispite su protiv svoje volje pre vremena, što zbog izletanja, što zbog kvarova završile još osam posada. Svih 14 posada koje su stigle ispred Skupštine grada nisu krili radost zbog uspeha, jer prvo takmičenje u sezoni bilo je više nego napeto i uzbudljivo.
Sve što je moglo da krene naopako po organizatora tog jutra 29. aprila je krenulo, ali nije bilo predaje. Sve su u hodu otklanjali i rešavali, čak i drvo u Košutnjaku koje je samo od sebe puklo i naravno palo na put gde se održavao brzinski ispit. Sve u svemu organizatorima ostaje da izvuku pouke i da bukvalno počev od danas krenu sa pripremama za četvrti Beogradski reli. Posada će biti, publika je uvek spremna da gleda, a prestonom gradu idu u prilog da pored svih drugih sportskih manifestacija u ponudi ima i najzahtevniju disciplinu auto sporta.

Slike i tekst preuzeti sa sajtova: www.plumrace.com i www.automagazin.rs

autoadmin3. Beogradski reli

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.