My Blog

Mitsubishi Pajero luksuzni prvak terena

Mnoge se fabrike hvale sportskim uspesima, pa tako tehnologiju iz Formule 1 prenose u obične automobile ili pak lansiraju sportske verzije automobila koji u potpunosti izgledaju kao originalni primerci iz WRC takmičenja.

Svaki vlasnik Pajera zna da je na njegovom automobilu upotrebljena tehnologija koja pobeđuje već jedanaest puta na ovoj najzahtevnijoj i najgrubljoj „cross – country“ trci sveta. Svaki novi Pajero kada se pojavi na trci siguran je ulog za kladioničare, pa ih tako ni nova verzija nije izneverila na prošlogodišnjem takmičenju.

Novi je Pajero sada, ne samo vrhunski terenac, već je Mitsubishi odlučio vlasnike novog modela počastiti prvoklasnim luksuzom. Model sa fotografija opremljen je najvišom linijom opreme i dizel motorom. Sve što možemo poželeti, Pajero ima. Od kožnih sedišta i ručice menjača, ručne kočnice i upravljača presvučenih kožom, luksuznog paketa, atraktivnog centralnog displeja, aluminijumskih papučica, automatskog klima uređaja prednjih i zadnjih senzora za parkiranje do vrhunskog Rockford audio sistema, navigacije sa touch ekranom i kamerom za vožnju unazad.

Sedišta su odlična i dobro drže tjelo na putu i terenu, a nameštaju se električno i  imaju elktrično grejanje. Ergonomija je na zavidnom nivou, a sve su komande na dohvat ruke, uključujući  radio komande i komande na volanu. Pajerov rockford sistem deklarisane snage 860 wata sa 12 dobro raspoređenih zvučnika  omogućuje utisak koncertne dvorane.

Stručnjaci poznatog američkog audio prizvođača Rockford Fosgate učestvovali su u razvoju Pajera od samog početka, tako da ugradnja vrhunskog audio sistema nije izvedena naknadno već tokom proizvodnje automobila. Zbog toga slušanje muzike u Pajeru mogu poželjeti i pravi audiofili.

Na velikom touch ekranu odvija se osim upravljanja audio sistemom i navigacija, ali i prikaz kamere u zadnjim vratima pri vožnji unazad.


Dizelski agregat 3.2 l DI-D 16V ovog modela ima 160 konjskih snaga i pokreće skoro dve i po tone mežutim u prodaji je i model  potpuno novog benzinca sa 250 konjskih snaga.

Koji godmodel motora izabrali pogon je fascinantan. Mitsubishi Super Select 4WD sistem pokazao se kao najbolji među svetskim terenskim automobilima a Mitsubishi se hvali kako je reč o najimpresivnijem i najsofisticiranijem pogonu na sve točkove koji su ikada razvili.

Iako se Pajero u novoj generaciji ponaša mnogo bolje na putu, ipak sve od sebe daje tek na terenu. Ono na šta može da se računa je da će vas Pajero bez problema  i izvući iz svih situacija na terenu.

autoadminMitsubishi Pajero luksuzni prvak terena

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *