My Blog

Mecedes Benz B klasa

 

Druga generacija B-klase najavljuje novu eru u Mercedesovoj kompaktnoj klasi, što je vidljivo i u dizajnu i tehnologiji. Znatno agilnija, ali i udobnija i prostranija, nova B-klasa vodi u svakom detalju važnom za odabir kompaktnog automobila. Pogled na razigranu spoljašnjst i na povišeni položaj sedenja potvrđuje da je reč o dinamičnom kompaktnom sports toureru.

 

Mercedes-Benz B-Class 2012 - Mercedes-Benz B-Class 2012 Front Side Angle Photos

 

Nova B-klasa dobila je potpuno nove 4-cilindarske benzinske i dizel motore sa direktnim ubrizgavanjem i turbopunjačem, novi automatski mjenjač sa dve spojke i niz novih sigurnosnih oprema. Novo i bolje, sportski i otmeno, dinamično i sigurno – to u novoj B-klasi znači da ni jedna nova generacija nekog modela u povijesti Mercedes-Benza nije odjednom donela toliko inovacija kao ova.

Mercedes-Benz B-Class 2012 - Mercedes-Benz B-Class 2012 Above Angle Photos

 

 

Nova B-klasa tipičan je Mercedes-Benzov sports tourer, odlikuje se izrazitom prostranošću u kombinaciji s impresivnim dinamičnim voznim performansama. Karakteristične linije vanjskogspoljašnjeg dizajna upućuju na sportski duh vozila i naznačuju obilje prostora u unutrašnjosti. Prednjim krajem dominiraju široka istaknuta rešetka hladnjaka i atraktivna prednja svetla. Zadnji kraj ima širokozadnje staklo, vodoravna zadnja svetla i velika zadnja vrata sa niskim pragom utovara.

 

Mercedes-Benz B-Class 2012 - Mercedes-Benz B-Class 2012 Dashboard Photos

Sportski duh i izvanredna aerodinamičnost B-klase posebno su vidljivi s bočne strane: linija poklopca motora neprimetno teče prema A-stubu, a linija krova lagano se spušta prema krovnom spojleru pozadi, što vizuelno izdužuje vozilo. Otmeni detalji kao što su moderna prednja svetla dodatno potvrđuju premium pripadnost ovog kompakta.

 

Visokokvalitetni materijali i brižno oblikovane površine, prefinjeni detalji, besprekorna obrada i obilje prostora – interijer B-klase definiše nove, više kriterijume u kompaktnom segmentu. Upravljač sa tri kraka s hromiranim umecima u sredini, instrumentna ploča sa četiri okrugla analogna pokazivača i sedišta s kontrastnim šavovima dodatno naglašavaju sportski duh nove B-klase.

Mercedes-Benz B-Class 2012 - Mercedes-Benz B-Class 2012 Interior Instrument Photos

 

Mnogi detalji preuzeti su iz luksuznih limuzina Mercedes-Benza kroz raznovrsne pakete opreme – Chrome, Sports, Exclusive i Night – omogućuju individualno opremanje, prema želji vlasnika vozila.

 

Potrošnja goriva nove B-klase niža je za do 21 posto u odnosu na prošlu generaciju. Mercedes-Benz je za B-klasu razvio potpuno nove motore. Oba dizel modela, B 180 CDI BlueEFFICIENCY (80 kW/109 KS) i B 200 CDI BlueEFFICIENCY (100 kW/136 KS), sada troše samo 4,4 litara goriva na pređenih 100 kilometara.

Benzinski modeli takođe su znatno popravili performanse: B 180 BlueEFFICIENCY (90 kW/122 KS) i B 200 BlueEFFICIENCY (115 kW/156 KS) sada troše samo 5,9 litara goriva na pređenih 100 kilometara .

Uz nove motore, tu su i novi automatski i ručni menjači. Simultani razvoj omogućio je savršenu koordinaciju novih motora i menjača, koji  su uz uvođenje ECO start/stop funkcije, sada standardna za sve modele B-klase i osiguravaju maksimalnu efikasnost. U B-klasi je premijerno predstavljen i novi 7G-DCT automatski menjač sa dva kvačila.

 

 

autoadminMecedes Benz B klasa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *